Laatste dlc voor Mass Effect 3 aangekondigd

BioWare heeft bevestigd dat er voor Mass Effect 3 nog twee uitbreidingen uitkomen, dit zullen tevens ook de laatste zijn. De twee uitbreidingen bestaan uit een betaalde singleplayer-modus, genaamd Citadel en een gratis multiplayer-modus, genaamd Reckoning. 

In de Citadel-dlc moet je als commander Shepard een sinister complot ontrafelen. Je krijgt hierbij zelfs hulp van je oude vertrouwde teamleden, zoals Urdnot Wrex uit Mass Effect 1. Het zal ook eindelijk mogelijk zijn om je liefdes relatie met je favoriete personage verder te ontwikkelen. Na het afronden van je missie kun je een aantal nieuwe gebieden verkennen, zoals Silver Coast Casin en de Armax Combat Arena.

De singleplayer-dlc zal op 5 maart beschikbaar zijn voor de pc en Xbox 360 en bedraagt 1200 Microsoft punten. Op 6 maart komt de Europese versie voor de PlayStation 3 uit voor een bedrag van 12 euro. Wat opmerkelijk is, is dat deze uitbreiding een totale grootte heeft van 4GB en dat Xbox 360-spelers het in twee delen moeten downloaden.

ME3
De multiplayer-dlc bestaat uit een aantal nieuwe personages zoals de Cabal Vanguard, Talon Mercenary en Alliance Infiltration Unit. Ook zullen er nieuwe maps en 7 nieuwe wapens toegevoegd worden. Deze DLC is vanaf 26 februari te downloaden voor de pc en Xbox 360. Helaas zullen de Europese PlayStation 3-spelers een dag langer moeten wachten.

ME3