FOK!filmtip van de dag: Persepolis

Welke films adviseren we? Wat is een must-see? Ga je voor een romantische komedie of toch voor de brute actie? We helpen je graag op weg en als je zelf een beter idee hebt, mag je het ons laten weten: De FOK!film crew.

Eigenlijk ben ik te laat met de filmtip. De beste film voor vanavond is zonder twijfel Black Swan, maar die is al begonnen. Als je interactieve TV hebt kun je er nog van profiteren en adviseer ik dit ook ten zeerste. Voor iedereen die laat opblijft en nog een culturele animatiefilm wil zien kan ik je aanraden om om 00:20u je TV af te stemmen op Nederland 2 voor Persepolis.

Deze animatiefilm gaat over een meisje uit Iran die wordt geconfronteerd met de Islamitische Revolutie. Tijdens deze periode worden de vrouwen verplicht zich te sluieren en worden er vele gevangen gemaakt. Uit bescherming voor hun dochter, sturen de ouders van Marjane (Chiara Mastroianni) haar naar Oostenrijk om een goede opleiding te krijgen. Ondanks het strenge regime besluit ze op latere leeftijd toch terug te keren naar Iran, simpelweg omdat ze zich hier thuis voelt.

Het verhaal is een verfilming van een best-seller van Marjane Satrapi.