Menzo: "We misten het stukje passie"

Assistent-coach Stanley Menzo zag zijn ploeg Vitesse verliezen tijdens de Gelderse derby. NEC was met 2-1 de bovenliggende partij. Aangezien hoofdcoach Fred Rutten zich reeds een aantal dagen ziek meldt bij Vitesse, verzorgde assistent-coach Menzo na afloop van het duel het commentaar op het duel.

"In de eerste helft ontbrak het ons aan vechtlust, spirit. Dat zag je bij NEC wel terug die terecht op voorsprong kwamen. Ik weet niet waar het aan heeft gelegen. Ik vond dat we wel goed begonnen, maar voorin verloren we de bal te snel en zij hadden heel veel loopvermogen. We misten het stukje passie bij balverlies, want we waren vaak te laat", aldus Menzo tegenover Eredivisie Live.

"Tijdens de rust heb ik een paar zaken aangegeven, waarin we meer en beter druk kunnen zetten en in balbezit kunnen spelen. We kwamen terug, maar toen kwam de 2-1 en dat was voor ons de doodsteek. We hadden daarna meer in balbezit moeten spelen en dat is ons niet gelukt."

Er is vermeende onrust binnen Vitesse, waardoor Rutten zich ook enige tijd ziek meldt. Menzo wil daar echter niet dieper op ingaan. "We kunnen daar toch niets aan doen en aan de wedstrijden kun je wel iets doen. Laten we ons daarop focussen. Dat was ook de afspraak. Ik heb van de spelers gevraagd of ze zich als team op deze wedstrijd wilden focussen. Meer dan dat kun je niet doen", zo concludeert Menzo.