Beckham: "Wil PSG omhoog helpen"

David Beckham speelt de rest van het seizoen bij Paris Saint-Germain. De Franse miljoenenclub presenteerde de 37-jarige Engelsman donderdag. "Ik heb voor Parijs gekozen omdat ik zie wat de club probeert te bereiken. Parijs is een spannende stad, altijd geweest ook, maar nu is er een club die de komende vijf, tien, vijftien jaar succesvol zal zijn."

Betaald wordt Beckham niet in Parijs. "We hebben besloten dat mijn salaris naar een lokaal goed doel voor kinderen gaat. Volgens mij is dat nog nooit gedaan en ik ben erg blij dat het bij PSG kan." Ook moet de middenvelder het zonder zijn familie stellen. "Victoria blijft in Londen wonen, want daar gaan de kinderen naar school."

Vorig jaar was Beckham ook al dicht bij een overgang naar het Parc des Princes, maar toen tekende hij bij in Los Angeles. Hij heeft naar eigen zeggen toen wel veel gesproken met technisch directeur Leonardo. "Maar uiteindelijk hadden we allebei het gevoel dat de tijd nog niet rijp was. Nu voelde het wel goed."

Op de vraag waarom hij wel naar PSG wilde en niet naar een club uit de Premier League was Beckham stellig. "Ik wil niet voor een andere Engelse club spelen dan Manchester United. Daar ben ik succesvol geweest en dat is mijn droomploeg."

Twijfels over zijn niveau heeft de Engelsman niet. "Ik kan nog spelen als toen ik 21 was. Ik heb niet aan snelheid ingeboet, maar eerlijk gezegd komt dat vooral omdat ik nooit snel was."


Beckham: wil PSG omhoog helpen (Foto: Novum)