'Seksisme niet de reden voor weinig vrouwen in gamesindustrie'

Gamestudio's zijn grotendeels bemand met mannen. EA-topvrouw Gabrielle Toledano zegt dat dit niet komt door seksisme: er zijn simpelweg te weinig vrouwen om aan te nemen. Vrouwen denken namelijk dat zij geen carrière kunnen maken in de door mannen gedomineerde gamesindustrie.

Steeds meer vrouwen spelen games en steeds meer ontwikkelaars willen vrouwen aannemen maar dat lukt ze niet. "Seksisme bestaat, maar het is hetzelfde als in andere sectoren waar de mannen ook in de meerderheid zijn", zegt Toledano. "We moeten de meerderheid niet de schuld geven alleen omdat zij de meerderheid zijn. We moeten beginnen bij onszelf, de vrouwen."

Er zijn genoeg kansen voor vrouwen, vindt ze: "Vrouwen komen niet naar de gamesindustrie omdat zij denken dat seksisme hen tegen zal houden. Zij missen allerlei kansen. Er zijn veel mogelijkheden voor vrouwen (en mannen) in games. Als wij echt het tij willen keren en de verhouding tussen mannen en vrouwen willen veranderen, dan moeten vrouwen dat realiseren."

"Seksisme is een ongelukkige waarheid van deze tijd, maar als vrouwen moeten wij op zoek gaan naar de mogelijkheden om het te veranderen. We moeten onze vooroordelen weggooien en op zoek gaan naar kansen. Ik kan jullie zelf vertellen dat vrouwen in de gamesindustrie niet alleen welkom zijn: we zijn hard nodig en we zijn gelijk."