'DayZ-standalone komt in april'

Dean Hall, de maker van de Arma II-mod DayZ, heeft aangekondigd dat de standalone versie van DayZ rond april moet uitkomen. Voor deze versie hoef je dus niet ArmA II aan te schaffen. De aankondiging is wel onder voorbehoud want alle grote bugs moeten worden opgelost voordat het spel uitkomt. 

DayZ gaat het model van Minecraft volgen op het gebied van nieuwe content, waarbij er steeds kleine dingen aan het spel worden toegevoegd in kleine updates. Er komt wel een solide, simpele basis waar de nadruk vooral op overleven ligt. Pas als het team hiermee klaar is gaan ze werken aan geavanceerde mogelijkheden zoals het bouwen van een eigen basis, het samenstellen van voertuigen en een gloednieuwe gamemode. Dean Hall wil zelfs werken aan een geheel nieuwe map in een 'Westerse stad'.

Hall reageerde ook op het drama rond The War Z, wat ook veel problemen veroorzaakt voor DayZ: "Ik ben kwaad over The War Z. Erg kwaad. Het doet mij pijn omdat iedereen kan zien hoeveel de titels op elkaar lijken. Gamers kunnen het uit elkaar houden, maar anderen niet. Ik werd geconfronteerd door familieleden en vrienden omdat zij vonden dat mijn gedrag onethisch was. Ik denk niet dat iemand kan begrijpen hoe ontmoedigend dat is als je alles op het spel hebt gezet voor iets, als je jezelf en je reputatie hebt opgeofferd. Het heeft mijn leven er niet gemakkelijker op gemaakt."