Van der Haar tweede bij veldrit Hoogerheide

Lars van de Haar is bij de laatste werelbekerwedstrijd veldrijden van dit seizoen in Hoogerheide tweede geworden. De zege ging op het gladde en besneeuwde parcours verrassend naar de Tsjech Martin Bina.

Meest verrassend was dat er voor eerst sinds tijden geen Belg op het podium stond, de Zwitser Simon Zahner werd namelijk derde. Sven Nys was op de vierde plaats de beste Belg. Niels Albert eindigde als vijfde en verzekerde zich van de eindzege in de Wereldbeker. Van der Haar is in dat klassement vierde geworden en kan met vertrouwen afreizen naar het WK, over twee weken in het Amerikaanse Louisville. "Sneeuw of een hard parcours, dat zou voor mij het beste zijn. Maar helaas is er nog niets over te zeggen. Het verandert daar iedere dag. Het is afwachten, maar ik hoop daar zeker iets bijzonders te kunnen laten zien."

Bij de dames ging de zege vandaag naar Marianne Vos. Zij bleef haar landgenote Sanne van Paassen voor. De Amerikaanse Katie Compton, winnares van de wereldbeker, was niet aanwezig in Hoogerheide. Zij is al in Amerika om zich voor te bereiden op het WK.