Steven Spielberg zet Robopocalypse op laag pitje

Steven Spielberg heeft zijn plannen voor de dure sciencefictionfilm Robopocalypse in de ijskast gezet. De regisseur is nog steeds van plan de film te maken, maar wil zich na het succes van zijn drama Lincoln nog niet storten op een wederom peperdure productie. Hij wil meer tijd nemen voor Robopocalypse, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Spielberg zou de film in de lente opnemen met Chris Hemsworth en Anne Hathaway in de hoofdrollen. De film gaat over robots die het opnemen tegen hun menselijke makers en bevat groots opgezette actiescènes tussen robots.

Robopocalypse zou Spielbergs eerste grote sciencefictionfilm zijn sinds War of the Worlds uit 2005. Wanneer de regisseur nu aan de productie wil beginnen, is nog niet bekend.

Het drama Lincoln heeft hoge ogen gegooid in de Verenigde Staten en is voor talloze prijzen genomineerd. De film over het leven van president Abraham Lincoln is genomineerd voor zeven Golden Globes en tien Bafta's. Spielberg heeft ook voor die film de tijd genomen. Hij begon twaalf jaar geleden aan het project.


Steven Spielberg zet Robopocalypse op laag pitje (Foto: Novum)