[DFB Pokal] Bayern bekert verder, Schalke uitgeschakeld

Bayern München heeft dinsdag de kwartfinale van de DFB Pokal bereikt. De ploeg van coach Jupp Heynckes was met 2-0 te sterk voor FC Augsburg. Mario Gomez opende de score in de 26e minuut, waarna Xherdan Shaqiri in de slotfase voor de beslissing zorgde. Enig smetje voor Bayern was de rode kaart van Franck Ribéry kort na rust.

Schalke 04 ging ook in zijn eerste wedstrijd na het ontslag van trainer Huub Stevens onderuit. Ondanks een doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar werd thuis met 2-1 verloren van FSV Mainz. Huntelaar zorgde in de 75e minuut voor de gelijkmaker.

Derdeklasser Kickers Offenbach zorgde voor een daverende verrassing tegen Fortuna Düsseldorf. De nummer dertien van de Bundesliga ging door twee late treffers met 2-0 onderuit. SC Freiburg bekert verder ten koste van Karlsruher SC: 1-0.