John de Mol weer invloedrijkste mediaman

John de Mol was dit jaar, net als in 2011, de invloedrijkste persoon in de Nederlandse media. Hij wordt gevolgd door Matthijs van Nieuwkerk op nummer twee en Joop van den Ende op plek drie van de belangrijkheidsranglijst van het Nederlands Medianetwerk. Ook zij behouden hun positie ten opzichte van vorig jaar.

Op vier staat internetondernemer Alexander Klöpping, die zeven plaatsen steeg. De enige vrouw in de top twintig is Linda de Mol. De invloedrijkste vrouw na haar is Dieuwke Wynia, Van Nieuwkerks rechterhand en hoofdredacteur van de talkshow De Wereld Draait Door. Ze steeg van de 94e naar de 24e plaats en is zo de sterkste stijger.

Het is de tweede keer dat het Nederlands Medianetwerk een lijst heeft samengesteld van de honderd invloedrijkste personen in de media. De ranglijst kwam tot stand door honderden namen voor te leggen aan 25 duizend media- en communicatieprofessionals. Zij konden tien namen selecteren van degenen die zij zien als meest invloedrijk. De organisatie, die voor het onderzoek samenwerkte met marktonderzoeksbureau Mediatest, zette de lijst woensdag online.


John de Mol weer invloedrijkste mediaman (Foto: Novum)