Twee jaar cel geëist voor fatale burenruzie Almelo

De 61-jarige man uit Almelo die zijn Turkse buurman zou hebben doodgeslagen tijdens een burenruzie, verdwijnt als het aan justitie ligt twee jaar achter de tralies. Tegen zijn 23-jarige zoon is drie maanden cel geëist en een werkstraf van zestig uur.

Het Openbaar Ministerie acht bewezen dat het slachtoffer, de 64-jarige Aziz Kara, is overleden na een val en dat die val is voorafgegaan door een klap of duw van de verdachte. De zoon was erbij betrokken maar de dood van de man valt hem niet aan te rekenen.

De vechtpartij ontstond na een woordenwisseling tussen een 59-jarige vrouw en een 36-jarige man van Turkse afkomst over een langlopende kwestie. Toen de verdachte, de echtgenoot van de vrouw, zich met het conflict begon te bemoeien liep het uit de hand. Daarop mengden ook hun 23-jarige zoon en Kara, de vader van de 36-jarige man, zich in de vechtpartij. De 64-jarige jarige man raakte bij zijn val zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Volgens justitie is geen sprake van opzet bij het incident. Vader en zoon zouden niet van plan zijn geweest hun achterbuurman te doden. Ook zijn er geen aanwijzingen van racisme of discriminatie. Volgens de officier was er een gebrek aan verdraagzaamheid.

De echtgenote van de verdachte en de zoon van Kara staan later woensdag terecht.