Details eerste Halo 4-uitbreiding

Ontwikkelaar 343 Industries heeft vandaag aangekondigd dat het 'Crimson Map Pack' voor Halo 4 vanaf 10 december beschikbaar zal zijn om te downloaden. Het pack bevat drie nieuwe omgevingen, waar je het gevecht aan kunt gaan op Xbox LIVE.

Daarnaast heeft 343 Industries vandaag een nieuw multiplayertype onthuld, dat op 10 december live gaat. Het nieuwe 'Extraction' is een 5 vs. 5 objective-based gametype waar Spartan teams tegen elkaar verschillende plekken op de map in moeten nemen. Als een team een plaats heeft gevonden en in positie is, moeten ze een beacon plaatsen en het verdedigen tegen de tegenstander. Als het verdedigende team in controle blijft over de beacon, krijgt het een punt, maar als het andere team de plek overneemt, gaat het punt naar hen. Het eerste team dat vijf punten haalt, wint.

Het Crimson Map Pack zal vanaf 10 december verkrijgbaar zijn voor 800 Microsoft Points en is de eerste van drie add-on. Het bevat acht nieuwe achievements die totaal 250 gamerscore waard zijn. Spelers die de seizoenspas of de Limited Edition van Halo 4 hebben gekocht, zullen toegang krijgen tot alle drie map packs als ze beschikbaar komen in december, februari en april.

Halo 4 is uit voor Xbox 360.