'Hiddink bezig aan laatste seizoen als trainer'

Guus Hiddink heeft laten weten dat hij bij Anzhi Makhachkala 'in principe' aan zijn laatste seizoen als trainer in het betaalde voetbal bezig is. Dit liet de 66-jarige coach vandaag weten aan de NOS.

"Het was ook niet de opzet toen ik bij deze club aan de slag ging, dat ik langer zou blijven. Ook nu de Champions League er misschien aankomt, zal ik in principe stoppen na dit seizoen. Ik ben 66 jaar, je zou kunnen zeggen dat het dan genoeg is geweest, ja", liet Hiddink weten.

Hiddink zal het voetbal niet helemaal de rug toekeren. "Want daar vind ik het voetbal nog steeds veel te mooi voor. Ik weet nog niet wat ik ga doen. Misschien iets als adviseur of begeleider van jonge spelers of trainers."

Guus Hiddink bezig aan laatste jaar als trainer (Foto: Pro Shots)

"Maar niet op het commerciële vlak. Meer op het gebied van hoe je met bepaalde zaken omgaat in de voetballerij of hoe je min of meer een carrière kunt plannen. Dat lijkt me wel interessant. Ik zal zeker niet in een zwart gat vallen."

Hiddink begon zijn trainersloopbaan in 1982 als assistent bij De Graafschap. Vervolgens stapte hij over naar PSV, waar hij in 1987 hoofdtrainer werd. Daarna stond Hiddink aan het roer bij Fenerbahçe, Valencia, Real Madrid, Real Betis, PSV, Chelsea en Anzhi Makhachkala.

Als bondscoach was Hiddink werkzaam bij de voetbalbonden van Nederland, Zuid-Korea, Australië, Rusland en Turkije.