Zendschip Radio Veronica terug naar Nederland

Het zendschip van de voormalige zeezender Radio Veronica komt terug naar Nederland. Het bedrijf Veronica Schip laat het vaartuig, de Norderney, terugkeren om onder meer opnieuw radio te gaan maken op het schip, meldt woordvoerder en radiomaker Erik de Zwart maandag.

Het schip vertrekt dinsdag uit Antwerpen en wordt woensdag verwacht op de Oranjewerf in Amsterdam. Na een onderhoudsbeurt vertrekt het vaartuig vervolgens richting Groningen, waar het schip klaar wordt gemaakt 'voor een nieuwe toekomst'.

Volgens De Zwart wordt het schip een 'multifunctionele drijvende ruimte voor radio, televisie, zang, dans en comedy'. Waar de Norderney na de verbouwing komt te liggen, wordt in Groningen bekendgemaakt. Het zal niet in Groningen blijven liggen, aldus De Zwart.

Radio Veronica staakte in augustus 1974 de uitzendingen vanaf het schip. Daarna zwierf het vaartuig door Nederland en deed onder meer Amsterdam, Maastricht en Groningen aan. In 2001 vertrok de Norderney naar Antwerpen, waar er regelmatig feesten en partijen op zijn georganiseerd.

Veronica Schip is overigens niet van de bekende radiomaker, laat De Zwart voorts weten.