Posthuma bergt fiets op

Joost Posthuma heeft een punt achter zijn wielercarrière gezet. Dat heeft de RadioShack-renner dinsdag bekendgemaakt op zijn website. Hij zegt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

"Een paar weken geleden heb ik de knoop doorgehakt, besloten dat het klaar is", licht de 31-jarige Posthuma toe. "Ik merkte dat ik er niet zoveel plezier meer aan beleefde en ik voelde dat mijn motivatie minder werd. Dan ga je denken waar je eigenlijk mee bezig bent en op dat moment vallen alle puzzelstukjes als vanzelf op hun plaats."

De dopingperikelen rondom Lance Armstrong hebben volgens Posthuma niets te maken met zijn beslissing om te stoppen. "De beslissing om te stoppen heb ik een paar weken geleden al genomen en toevallig loopt dit nu parallel aan elkaar. Dat is echt puur toeval."

Posthuma kwam het grootste deel van zijn carrière, van 2004 tot 2010, uit voor Rabobank. In 2011 stapte hij over naar Team Leopard-Trek. Hij won onder meer een etappe in Parijs-Nice, het eindklassement van de Ronde van Luxemburg en de Driedaagse van De Panne.