[Bundesliga] Ontslag Magath inspireert Wolfsburg en Dost

Het ontslag van Felix Magath lijkt de selectie van VfL Wolfsburg wakker geschud te hebben. De landkampioen van 2009 won met 4-1 bij Fortuna Düsseldorf en verlaat daardoor de laatste plaats in de Bundesliga. Bas Dost was met twee doelpunten de grote man.

Vijf minuten na rust opende Dost de score op aangeven van Ivica Olic, die er even later zelf 0-2 van maakte. Het tweede doelpunt van Dost in de 64e minuut betekende de beslissing. Door benutte strafschoppen van Jens Langeneke en Diego kwam de eindstand uiteindelijk uit op 1-4.

Dost stond na zijn treffer op de eerste speeldag tegen VfB Stuttgart al twee maanden droog. Mogelijk wordt Bert van Marwijk de nieuwe trainer van de oud-speler van Sc Heerenveen, Heracles en Emmen. De voormalig bondscoach geldt als een voorname kandidaat om Magath op te volgen. Voorlopig zit Lorenz Köstner op de bank als interim-coach.

Bovenin de Bundesliga deed Schalke 04 goede zaken. Dankzij een moeizame 1-0 thuiszege op FC Nürnberg steeg de ploeg van trainer Huub Stevens naar de tweede plaats. Klaas-Jan Huntelaar en Ibrahim Afellay stonden in de basis, maar het enige doelpunt kwam van een andere oud-eredivisiespeler. In de 77e minuut scoorde Jefferson Farfan na een assist van Christian Fuchs.

Borussia Dortmund gaf een goed vervolg aan de zege in de Champions League op Real Madrid. De regerend landskampioen won door goals van Neven Subotic en Mario Götze met 2-0 bij SC Freiburg en blijft staan op plaats vier. Koploper Bayern München komt zondag in actie, thuis tegen Bayer Leverkusen.