Nederlandse studio hoopt op tweede kans

De Utrechtse gamestudio Ronimo Games heeft een geschrapt spel alsnog online geplaatst. Het bedrijf zou graag zien dat de game een tweede kans krijgt. De actie-avonturengame Snowball Earth werd in 2007 gemaakt voor de Nintendo Wii, maar de gamestudio kreeg het budget voor de productie van de game niet rond.

"We hopen dat mensen de demo leuk vinden", zegt woordvoerder Fabian Akker. Met een hernieuwde aandacht voor het spel hoopt Ronimo ook dat investeerders interesse in Snowball Earth tonen. De demo van Snowball Earth voor de pc is alleen via torrentsites te downloaden.

Ondanks dat Snowball Earth in 2008 na een jaar werk in de ijskast verdween, heeft de studio naam gemaakt met het strategiespel Swords & Soldiers voor de Wii, pc en iPad. Daarnaast verscheen dit jaar de online actiegame Awesomenauts voor onder meer de pc en Xbox 360.

Snowball Earth draait om een robotjongetje dat denkt dat hij een nieuwe ijstijd heeft veroorzaakt. Wanneer blijkt dat yeti's koelkasten hebben laten openstaan, moet hij ze sluiten om zijn onschuld te bewijzen.


Nederlandse studio hoopt op tweede kans