Paranormal Activity 5 bevestigd voor 2013

Terwijl Paranormal Activity 4 nog in de Nederlandse bioscoop moet verschijnen, is er dit weekend aangekondigd dat deel vijf is gepland voor 2013. Volgens jaar op Halloween kunnen we de film gaan bekijken, zo meldt de filmstudio Paramount.

Het nieuws komt na het Amerikaanse openingsweekend van Paranormal Activity 4, de meest recente Paranormal-film in de franchise. De film heeft tijdens dit weekend voor ruim $30 miljoen binnengehaald, voor de studio reden genoeg om deel vijf op te starten.

Toch is deze box office-opening de meest teleurstellende in de gehele filmreeks. Maar met een budget van slechts vijf miljoen dollar zijn de kosten er lang en breed uitgehaald. Dit zal de voornaamste reden voor Paramount zijn geweest om het vervolgdeel aan te kondigen. Door deze extreem lage budgetten is de filmstudio niet alleen blij dat het weinig kost, maar dat continenten zoals Europa en Azië de filmreeks beter lijken te omarmen dan de Amerikanen. Buiten de VS is er voor meer dan $100 miljoen opgehaald voor de film Paranormal Activity 3.

Paranormal Activity 5 verschijnt op 31 oktober 2013 in de bioscoop. Deel vier is vanaf aankomende donderdag bij ons in de zalen te bewonderen.