Uitslagen Jupiler League Speelronde 9

MVV is verder uitgelopen aan de kop van de Jupiler League. De Maastrichtenaren wonnen met 2-1 van Almere City FC. Achtervolgers Cambuur Leeuwarden en Helmond Sport gingen in de fout. Cambuur verloor met 2-1 bij FC Den Bosch, terwijl Helmond een punt redde tegen Go Ahead Eagles: 2-2.

MVV kwam in de Geusselt na een klein kwartier op achterstand toen Rowin van Zaanen voor de bezoekers uit Almere scoorde. Tom van Hyfte maakte na een halfuur echter gelijk en tien minuten na rust kwam de winnende treffer van Malcolm Esajas.

FC Den Bosch heeft na een rampzalige seizoensstart de smaak te pakken. Tegen Cambuur was het Benjamin van den Broek die de Brabanders op voorsprong bracht, maar vier minuten later was het door Michiel Hemmen alweer gelijk. Invaller Randy Wolters tekende een kwartier voor tijd voor de winnende treffer.

Go Ahead Eagles liet Helmond Sport ontsnappen. De bezoekers waren voor rust heer en meester, maar scoorden alleen via een kopbal van Marnix Kolder. Pas in de 68e minuut viel de 2-0 van Xander Houtkoop, maar in plaats van een bevrijding was het de aanzet tot een wederopstanding. De thuisploeg maakte vijf minuten later de aansluitingstreffer via Davy Brouwers. Een eigen doelpunt van Eagles-verdediger Jop van der Linden betekende de gelijkmaker.