'Verkoop Nintendo Wii stort volgend jaar in'

De verkoop van de Nintendo Wii komt volgend jaar nagenoeg stil te liggen. De prijsdaling van 180 naar 130 dollar is Nintendo's laatste poging geld aan de Wii te verdienen. De vraag naar de Nintendo Wii neemt volgend jaar echter sterk af. Dat voorspelt marktanalist Matt Matthews op gamewebsite Gamasutra. De opvolger van de Wii, de Wii U, ligt 30 november in de winkel.

Volgens Matthews is 2013 een overgangsjaar voor Nintendo. Het bedrijf moet dan voet aan wal zien te krijgen met de Wii U, terwijl de verkoop van de Wii steeds meer afneemt. Vooral de dalende interesse in spellen voor de Nintendo Wii ligt ten grondslag aan zijn voorspelling. Ten opzichte van 2011 zijn dit jaar 25 procent minder spellen verkocht voor de Nintendo Wii.

De Nintendo Wii is met wereldwijd 97 miljoen verkochte exemplaren een van de meest verkochte spelcomputers ooit. Alleen de eerste en tweede Playstation, Nintendo DS en Gameboy hebben het beter gedaan. Voor Nintendo betekende de Wii een ommekeer na de tegenvallende verkoop van de Nintendo Gamecube en Nintendo 64.

De Wii U komt eind volgende maand in twee versies op de markt. Het basispakket kost driehonderd euro, terwijl de premiumversie, met meer opslaggeheugen en het spel Nintendo Land, 350 euro kost.


'Verkoop Nintendo Wii stort volgend jaar in' (Foto: Novum)