UEFA start onderzoek naar middelvinger Girard

De Europese voetbalbond UEFA heeft donderdag een onderzoek gestart naar René Girard. De coach van Montpellier stak woensdagavond na afloop van het Champions Leagueduel bij Schalke 04 zijn middelvinger op naar collega-trainer Huub Stevens. Voor de UEFA was het 'onbehoorlijke gedrag' van Girard reden om een onderzoek te beginnen, dat tot dinsdag duurt.

Girard en Stevens hadden het tijdens het duel stevig aan de stok. Stevens stelde dat Girard bij iedere overtreding van Schalke 'om een gele kaart vroeg'. De Fransman reageerde na het laatste fluitsignaal zijn frustraties op de Nederlandse coach af, nadat zijn ploeg in de blessuretijd de gelijkmaker had gemaakt. Montpellier speelde 35 minuten van de tweede helft met tien man.

Ondanks het positieve resultaat lijkt het duel voor Montpellier een vervelend staartje te krijgen. De in het kampioenenbal debuterende club moet zich bij de UEFA ook verantwoorden voor het afsteken van vuurwerk door de fans.

Schalke-middenvelder Julian Draxler brak in het duel overigens zijn arm. De 19-jarige Duitser is inmiddels geopereerd. Draxler maakte op aangeven van Klaas-Jan Huntelaar het eerste Schalke-doelpunt.