Motivatie nog aanwezig bij Schumacher

Michael Schumacher is nog altijd gemotiveerd om het uiterste te geven voor Mercedes. De 43-jarige Duitser kreeg vorige week te horen dat hij bij het team van Ross Brawn volgend seizoen vervangen zal worden door Lewis Hamilton. Dat weerhoudt hem er niet van om nog goede resultaten te willen boeken.

"Mijn motivatie is nog altijd intact, na het nieuws van vorige week. Dat komt voor een groot deel doordat we nu naar Suzuka gaan, een van mijn favoriete circuits op de kalender. Ik geniet enorm van het rijden over die baan. Je wordt er op een unieke manier uitgedaagd. Dan zijn er ook nog de Japanse fans, die fantastisch zijn, en het Japanse eten, waar ik dol op ben. Ik ga dus graag naar deze race en ik zou er natuurlijk ook graag een goed resultaat scoren, al wordt dat niet gemakkelijk door mijn gridstraf."

Schumacher heeft een gridstraf van tien plaatsen gekregen na een aanrijding die hij tijdens de Grand Prix van Singapore met de Toro Rosso van Jean-Eric Vergne had. Voor het seizoen 2013 wordt de zevenvoudig wereldkampioen in verband gebracht met Sauber, een team waarvoor hij in het verleden in de sportscars uitkwam.