Higgins wint Shanghai Masters na flinke achterstand

John Higgins heeft voor een unieke prestatie gezorgd door uit een volslagen kansloze positie de Shanghai Masters op zijn naam te schrijven. Hij won met 10-9 van Judd Trump terwijl hij nog met 2-7 achter stond. De 37-jarige Schot won zijn 25ste rankingtoernooi ook met een 147 break in het zesde frame.

Trump leek op weg naar een klinkende overwinning want hij wist in korte tijd een 5-0 voorsprong op te bouwen. Hij maakte breaks van 112, 41, 80, 74 en 111. Pas in het zesde frame wist Higgins de schijnwerper op zich te vestigen door de maximale break van 147 te maken. De 22-jarige Trump leek daar niet van onder indruk en liet weldra de tussenstand van 7-2 op het bord zetten. De winst leek Trump niet meer te kunnen ontgaan, al dacht Higgins daar heel anders over.

Met de turbo op volle toeren begon de Schot aan een indrukwekkende inhaalrace en kwam 8-7 voor. Trump maakte nog gelijk op 8-8 en 9-9. Het laatste frame was ook voor Higgins die met deze overwinning ook de koppositie op de wereldranglijst van Mark Selby overneemt.