Nederlandse kinderfilms winnen in Kopenhagen

De Nederlandse kinderfilms Papa's Tango en Door de Oren van Ellen zijn tijdens Buster, het International Film Festival for Children and Youth in Kopenhagen, in de prijzen gevallen. Ze wonnen respectievelijk de prijs voor beste korte film en beste korte documentaire, laat de organisatie vrijdag weten.

Papa's Tango gaat over Hannah die radeloos is wanneer haar Argentijnse vader (Fidel Garcia Cortez), die gescheiden leeft van haar Nederlandse moeder (Saskia Temmink), besluit om definitief terug te keren naar zijn geboortestad Buenos Aires. Het meisje probeert haar verlies te verwerken en ontdekt dat hun gemeenschappelijke liefde voor de tango de verre afstand moeiteloos overbrugt.

De documentaire Door de Oren van Ellen gaat over de 11-jarige Ellen, die doof is en in gebarentaal spreekt. Ze moet gaan beslissen naar welke middelbare school ze gaat. Ze wil niet naar het doveninternaat, maar naar een normale school. Of desnoods naar een school voor slechthorenden, net als haar vriendin Myrthe.

Michiel van Jaarsveld, regisseur van Papa's Tango, en Saskia Gubbels, die Door de Oren van Ellen maakte, kregen allebei tweeduizend euro. De twee films zijn ook op het Nederlands Film Festival te zien, dat volgende week van start gaat.


Nederlandse kinderfilms winnen in Kopenhagen (Foto: Novum)