Terugkerende ict'ers probleem voor ABN AMRO

ABN AMRO zit in zijn maag met 170 terugkerende ict'ers. Door de fusie met Fortis vervielen twee jaar geleden 250 ict-banen, waarna de bank de overtollige werknemers bij ict-bedrijven wist onder te brengen. De vakbonden dwongen toen een terugkeergarantie na twee jaar af, waar de ict'ers nu massaal gebruik van maken. Dat bevestigde een woordvoerder van ABN AMRO woensdag na berichtgeving over de zaak door RTL Nieuws.

Omdat maar liefst twee derde terugkeert, vreest de staatsbank voor het leeuwendeel geen passend werk te kunnen vinden. De vroegere ict-functies van de medewerkers zijn immers geschrapt.

De woordvoerder wil niet toegeven dat het aantal terugkeerders de bank tegenvalt. "Maar de banen voor ict'ers liggen nu niet voor het oprapen. Dat was twee jaar geleden allemaal niet te voorspellen."

ABN AMRO wil voorlopig echter niet tornen aan de terugkeerregeling. "We nemen al deze mensen gewoon terug in dienst zoals afgesproken." Wel wil de bank de terugkeerders, die hoofdzakelijk bij IBM in dienst waren, helpen om een baan buiten de bank te vinden.


Terugkerende ict'ers probleem voor ABN AMRO (Foto: Novum)