FOK! wat een weer...Enkele buien

Goedemorgen! Voor de fotografen onder ons is er vandaag veel te zien in de lucht. Blauwe luchten worden afgewisseld met grote stapelwolken en in die stapelwolken zitten ook buien verscholen. Dit kan wel eens mooie plaatjes opleveren met regenbogen, donkere luchten en dan na de bui weer zonneschijn.

Wees wel voorzichtig met foto's maken, want bij de buien is onweer goed mogelijk. De temperaturen zijn eigenlijk bedroevend voor dit jaargetijde, want met 15 graden hebben we het wel gehad en in de buien zakt de temperatuur zelfs nog verder weg naar 11 graden. De terrassjes zullen vandaag dan ook niet vol zijn. De wind hierbij is precies hetzelfde als gisteren, matig tot vrij krachtig. Dit kille weer houden we nog enkele dagen vast. Moet ik wel bij zeggen dat de verwachtingen vrij onzeker worden.

Je zou maar in het westen van Noorwegen wonen. De stad Bergen heeft de afgelopen weken al 321 mm regen opgevangen, waarvan 89 mm het afgelopen etmaal. Overigens is het in heel Noorwegen erg nat en op veel plaatsen is er daar al meer dan 200 mm gevallen.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

RegenboogPrachtige regenboog na een flinke bui in Graft, foto gemaakt door Andy.