Hele familie opgepakt voor witwassen

Vijf leden van een familie uit Oudheusden zijn dinsdagochtend opgepakt wegens witwassen. De jongste arrestant van 15 jaar werd in de loop van de dag weer vrijgelaten, de rest van de familie zit nog vast, meldt de politie. In de garage van de woning van het gezin werd een hennepknipperij gevonden.

De andere arrestanten zijn een 51-jarige man, zijn 45-jarige vrouw en hun zonen van 27 en 19 jaar. De 15-jarige is ook een zoon van het tweetal.

De zaak kwam aan het rollen nadat de politie langere tijd tips kreeg dat de familieleden boven hun stand leefden. In verhouding tot het aantoonbare inkomen bleek het uitgavenpatroon van het Brabantse gezin inderdaad erg hoog. Vermoed werd dat sprake was van crimineel verkregen vermogen.

Het onderzoek duurde een aantal maanden en leverde volgens de politie genoeg op om dinsdagochtend tot de arrestaties over te kunnen gaan. De woning van het gezin aan de Gijsbertus Voetiusstraat is doorzocht. Hierbij werden onder meer honden die gespecialiseerd zijn in het zoeken naar geld en drugs ingezet.

In de garage waarin de hennepknipperij stond, werd ook twee kilo gedroogde wiet gevonden. Ook werden twee vuurwapens en twintigduizend euro aan contant geld aangetroffen. Twee auto's, zeven gitaren, een bankstel, een televisie, een complete eethoek en een buitenkeuken zijn in beslag genomen. Ook worden de kosten van een verbouwing van de woning onderzocht.