Trailer Steven Spielbergs Lincoln online

De volledige trailer van Steven Spielberg's nieuwe film Lincoln is nu online te zien. Geen vampieren deze keer, maar een serieuze verfilming van Lincoln's laatste maanden als de 16e president van de Verenigde Staten.

De bloedige burgeroorlog in Amerika is bijna ten einde als president Abraham Lincoln met zijn kabinet in aanvaring komt over het afschaffen van de slavernij. Lincoln lijkt helemaal alleen te staan in zijn gevecht voor vrijheid en gelijkheid. Een gevecht tegen de door hem zelf aangestelde regering, een gevecht tegen de wereld en de geschiedenis.

Afgaande op de beelden en de muziek in de trailer levert Spielburg opnieuw een gelikte en epische film af. Met Daniel Day-Lewis als Abraham Lincoln, Sally Field als zijn tweede vrouw en de moeder van zijn kinderen en Tommy Lee Jones als leider van de republikeinen en  medestander van Lincoln, Thaddeus Stevens.


"Let these dead shall not have died in vain. That this nation under God shall have a new birth of freedom. That governement of the people, by the people, for the people shall not perish from the earth."