Grote koerswijziging bij Rabobank wielerploeg

Na het vertrek van Erik Breukink van vorige week zat er al een grote wijziging aan te komen bij de Rabobank wielerploeg. Vandaag maakte de ploeg bekend ook daadwerkelijk een koerswijziging te gaan maken.

Het doel blijft wel hetzelfde bij de ProTour-ploeg; er moet Nederlands talent naar de wereldtop worden gebracht. Om daar te komen werd eerder dus al afscheid genomen van teammanager Breukink en ook zal ploegleider Adri van Houwelingen vanaf volgend seizoen ander werk moeten zoeken.

Als nieuwe ploegleiders worden Jeroen Blijlevens en Michiel Elijzen toegevoegd, zal Nico Verhoeven de nieuwe sporttechnische manager worden en worden er ook grote veranderingen bij het ProContinentale team doorgevoerd. "De wielerwereld verandert, de sportwereld verandert, de ploeg is er ook aan toe mee te veranderen", legt Harold Knebel de reden van de structuurwijziging uit. "De ambitie van de Rabobank is om het voornamelijk Nederlands talent uit alle ploegen, profs, continentals, crossers en vrouwen, naar de wereldtop te brengen"

"Het trainen, coachen en begeleiden van renners en atleten is geïnnoveerd. De grenzen van het huidige begeleidingsmodel binnen onze ploeg zijn bereikt. We breken met de traditionele werkwijze binnen het wielrennen en brengen een nieuwe dynamiek in de ploeg. Vandaar deze herstructurering naar de maatstaven van de toekomst."

De renners zullen meer gecoacht gaan worden met de ploegleiders, die ook nauwer met de trainers gaan samenwerken. Daarnaast zal er meer geïnvesteerd worden in innovatie en wetenschappelijke benadering en zal er worden samengewerkt met diverse universiteiten en de KNWU voor talentontwikkeling.