FOK! wat een weer...Wisselend

Goedemorgen! Het is een erg wisselvallig weekend. In het noorden en westen vielen veel buien, in het zuiden en oosten was het redelijk droog gisteren. In Friesland viel de meeste neerslag, tot 35 mm aan toe.

In Hoofddorp vond Mysteryland plaats en ook daar vielen buien. Het onweer viel wel mee, het waren vooral korte, maar erg felle buien, waar je in korte tijd meteen drijfnat van werd. Ook was er Pinkpop Classic en dat vond plaats in Landgraaf en daar was het een heel stuk beter weer. Veel zon, en slechts een enkel buitje. Een geluk voor Mysteryland was dat het pas na sluitingstijd in die omgeving weer tot onweer kwam. De wind was wel erg nadukkelijk aanwezig en bij buien schoot de wind even flink uit.

De afgelopen nacht was behoorlijk onrustig. Veel buien, vaak ook met onweer, bleven de hele nacht over de kustprovincies en het IJsselmeer trekken. Het warme water geeft dan extra energie voor buien. De wind nam wel iets af, naar windkracht 5 tot 6 langs de kust.

Vandaag zullen er vooral in de ochtend veel buien vallen, nog steeds met kans op onweer en windstoten. Deze buien gaan zich nu ook verder landinwaards manifisteren, meer dan gisteren is gebeurd. Wat wel zo is, is dat het in de loop van de dag allemaal wat beter gaat worden, dit vooral in het westen van het land. De buien worden steeds minder en de zon zal steeds vaker zijn gezicht laten zien. Echter de buien zijn we niet meteen kwijt, in het binnenland zullen ze nog lang doorgaan. Pas tegen het eind van de dag wordt het ook daar droger. Warm wordt het niet, want op veel plaatsen zal het onder de 20 graden blijven en is het met 19 graden wel over. De wind zal echter wel gaan afnemen in de loop van de dag.

Nederland
Meer weer op FOK!

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

© FOK.nl / Serena Cloodt
Publiek aan het genieten van Pinkpop Classic 2012