Fans herdenken sterfdag Elvis Presley

Fans uit de hele wereld herdenken donderdag de sterfdag van Elvis Presley. Naar verwachting trekken tienduizenden aanbidders naar Presleys landgoed Graceland om de zanger, die 35 jaar geleden overleed, te eren.

Woensdagavond konden fans die een kaarsje bij zich hadden al een bezoekje brengen aan Elvis' graf bij het landgoed in Memphis, waar de zanger jarenlang woonde. Rond de sterfdag van Presley wordt jaarlijks een Elvis Week georganiseeerd, waarvan de kaarslichtwake het hoogtepunt is.

Ook Nederlandse fans zijn vertegenwoordigd in Memphis. Fanclub ElvisMatters is met tweehonderd leden afgereisd naar Graceland, waar onder anderen Bouke, de winnaar van tv-show Waar Is Elvis?, een liveoptreden geeft tijdens een groot concert. Waarschijnlijk zijn daarbij ook Elvis' ex-vrouw Priscilla en dochter Lisa Marie van de partij.

"Afgelopen maandag gaf hij met zijn liveband al een proefconcert", vertelt Michel van Erp, de voorzitter van ElvisMatters, over Bouke. "De sfeer was onbeschrijflijk. Dat belooft wat."

Elvis overleed op 16 augustus 1977 aan een hartstilstand, vermoedelijk het gevolg van een overdosis pillen.

Elvis

 

Nog altijd intens geliefd bij velen