Fans verhinderen verkoop graf Elvis Presley

Fans van Elvis Presley hebben ervoor gezorgd dat het graf van de muzieklegende niet onder de hamer gaat. Veilinghuis Julien's Auctions ging akkoord met het afblazen van de veiling na protesten van onder meer de Nederlandse fanclub ElvisMatters.

"Het ging om de crypte waar Elvis begraven lag voor zijn lichaam uit veiligheidsoverwegingen naar Graceland werd overgebracht", zegt Michel van Erp, voorzitter van ElvisMatters. "Elk jaar trekken we met fans naar die crypte, waar nog steeds een bijzondere, pakkende sfeer hangt. Het idee dat op die plek ooit een onbekende zou rusten, was voor ons ondenkbaar."

Van Erp zegt het voortouw te hebben genomen voor een online petitie, die door meer dan tienduizend fans wereldwijd werd getekend. Ook reisde een delegatie af naar Memphis, waar het graf zich bevindt, om een protestbrief te overhandigen aan het management van de begraafplaats en Julien's Auctions. "We zijn ongelooflijk tevreden dat we deze volstrekt ongepaste verkoop hebben gestopt", aldus een blije Van Erp. "Deze plek zal nu voor altijd leeg blijven."