Voetballers Mexico plaatsen zich voor finale Spelen

De voetballers van Mexico hebben zich dinsdag als eerste geplaatst voor de olympische finale. De ploeg versloeg in de halve finale Japan met 3-1. Mexico is daarmee verzekerd van zijn eerste voetbalmedaille ooit op de Spelen. Later op de avond wordt de tegenstander bekend. De gedoodverfde favoriet Brazilië neemt het dan op tegen Zuid-Korea.

Japan begon uitstekend aan het duel en kwam na twaalf minuten op voorsprong via Yuki Otsu. Na een half uur maakte de Mexicaan Marco Fabian de gelijkmaker.

In de tweede helft trokken de Mexicanen het duel naar zich toe. Eerst scoorde Oribe Peralta de 2-1, waarna invaller Javier Cortes in de blessuretijd de zege veiligstelde. Hij stond op dat moment pas twee minuten in het veld.

De Japanse voetballers slaagden er zodoende niet in het voorbeeld van hun vrouwelijke landgenoten te volgen. Zij slaagden er maandag wel in de finale te bereiken, waarin de Verenigde Staten wacht.