De Boer verdedigt Daley Blind

Daley Blind was gisteren één van de zwakste schakels aan Ajax-kant. De verdediger kwam er niet aan te pas tegen PSV in de Johan Cruijff Schaal.

Ajax-trainer Frank de Boer vindt het juist erg goedkoop om na één wedstrijd al zo op de verdediger af te geven. Hij springt in de bres voor de 22-jarige verdediger die hoopt de plek van Jan Vertonghen definitief in te nemen.

"Dat vind ik wel heel gemakkelijk. Vorig seizoen deed hij het juist uitstekend. Hij begon niet scherp genoeg aan de wedstrijd en dat gold ook voor onze andere spelers", begon De Boer tegenover de verzamelde pers.

Blind mocht twee tegendoelpunten op zijn schuld nemen. Ola Toivonen mocht na vijf minuten al simpel binnenkoppen toen Blind de eerste paal losliet en te laat bij de Zweed kwam. En bij de tweede goal van Jeremain Lens probeerde Blind de bal te onderscheppen, maar faalde hij, waarna Lens op doel kon lopen en de 2-0 kon maken.

Die laatste goal was een duidelijke fout van Blind, moest De Boer toegeven. "Als je ervoor wil komen om de bal te onderscheppen moet je hem hebben of anders een slimme overtreding maken. Beide deed hij niet."