Al ruim twee miljoen bezoekers Spelen in Londen

De eerste drie dagen van de Olympische Spelen in Londen hebben meer dan twee miljoen bezoekers getrokken. Dat hebben de organisatoren van het sportevenement dinsdag meegedeeld.

Zaterdag kwam 86 procent van de kaarthouders opdagen, zondag was dat 92 procent. Maandag zat 88 procent van de kaarthouders in het stadion. In totaal ging het om 2,1 miljoen mensen, aldus de organisatie.

In het weekeinde brak een storm van kritiek los omdat de olympische stadions veel lege plekken vertoonden. Met name sponsors en officials lieten het afweten, terwijl zij dikwijls de beste plekken hadden. Met name onder sportliefhebbers was de woede groot, omdat het voor gewone toeschouwers moeilijk was kaarten te bemachtigen.

De organisatoren zochten naar een oplossing en stelden voor dat kaarthouders die niet van plan waren naar de wedstrijden te gaan hun tickets zouden inleveren om opnieuw aan de man te worden gebracht. Aan deze oproep werd gehoor gegeven en dinsdag konden 3800 teruggestuurde tickets aan Britse bezoekers worden verkocht. De kaarten waren in een oogwenk verkocht.


Al ruim twee miljoen bezoekers Spelen in Londen (Foto: Novum)