Braafheid blijft aan Oranje denken

Rechtsback Edson Braafheid staat bij 1899 Hoffenheim op de transferlijst. Toch blijft hij met optimisme naar de toekomst kijken.

Zijn landgenoot Ryan Babel mag eveneens uitkijken naar een nieuwe werkgever en de spits is zelfs thuisgebleven, terwijl het eerste elftal van Hoffenheim naar een trainingskamp in Oostenrijk ging. Braafheid werd wel meegenomen naar het trainingskamp, maar ook hij mag vertrekken bij de ambitieuze Duitse club.

De rechtsback sluit hiervoor zijn ogen niet en is ook niet terneergeslagen. "Ik ben niet iemand die de stand van zaken ontkent. In het voetbal krijg je te maken met geluk en tegenslag, morgen kan de situatie weer veranderd zijn. Ik blijf sowieso mijn beste beentje voor zetten", aldus Braafheid tegenover Bild.

Voor de voormalige speler van onder meer FC Utrecht en Celtic blijft Oranje het hoogste doel. "De nationale ploeg blijft voor mij altijd het belangrijkste doel. Ik wil het onderste uit de kan halen en momenteel is dat het WK van 2014. Daar moet ik stapsgewijs naartoe leven. Als ik het goed doe bij mij club, volgt de rest vanzelf."