Tiny Wings 2 is gratis

Waarschijnlijk de grootste iOS-release van deze week zal gratis te downloaden zijn. Tiny Wings 2 komt namelijk als update van de originele game in plaats van een losse, nieuwe download. 

Naast de iPhone-update komt er ook een losse versie voor de iPad in HD. De game is al verschenen in Nieuw-Zeeland en ook Groot-Brittannië is snel aan de beurt. Kort daarop volgt ook Nederland. 

De maker van de game met het vogeltje, Andreas Illiger, vertelt aan TouchArcade waarom het spel als update uitkomt: "Ik heb voorafgaand aan de release nooit verteld of de app een update zou zijn of een volledige losstaande game, omdat mijn fans dan blij zullen zijn om te zien dat het een gratis update is op de dag van de release."

De Tiny Wings-maker gaat verder: "Ik heb de afgelopen twaalf maanden aan het vervolg gewerkt en iedereen vond dat ik de game als een aparte app zou moeten uitgeven zodat ik er geld mee kon verdienen. Ik besloot hem echter gratis uit te geven, gewoon omdat dat goed voelde. De meeste mensen begrepen mijn keuze echter niet."

"Toch is hij dus kosteloos te downloaden. Zie het als een soort dankwoord van mijn kant tegenover de fans die mijn leven hebben veranderd. Dat is heel belangrijk voor mij en tevens de reden waarom ik met deze kleine, stomme marketingtruc kom om mijn fans te verrassen en te verwarren op de dag van de release."

Nieuwe modes in Tiny Wings 2 zijn onder andere Flight School waarin de speler het opneemt tegen drie computergestuurde vogels en er zijn vijftien nieuwe levels.