Balotelli: "Beste avond uit mijn carrière"

Mario Balotelli was vanavond de grote held van Italië. Het enfant terrible nekte Duitsland met twee treffers en loodste zijn land zo naar de finale in Kiev.

De bekritiseerde Balotelli haalde vanavond zijn gram door Italië al voor rust met twee doelpunten in een zetel te schieten. Vooral de tweede treffer van de spits, een daverende knal in de kruising, was van grote schoonheid. Balotelli toonde zich na afloop tevreden met het bereiken van de finale, maar wil nu voor goud gaan.

"Deze avond is vooralsnog de beste in mijn carrière, maar ik hoop dat zondag pas echt de beste komt", aldus de kleurrijke aanvaller tegenover diverse aanwezige media. "Het maakt me niet uit of we goed spelen, als we maar winnen."

Italië treft met Spanje een zware tegenstander, maar de ploeg van bondscoach Cesare Prandelli heeft volgens Balotelli bewezen van iedereen te kunnen winnen. "We hoeven niet bang te zijn voor het Spaanse team. We weten hoe ze spelen en dat we ze kunnen verslaan. We zullen gedulidg moeten zijn, want ze spelen de bal veel rond. Maar we weten dat we kunnen winnen."