Inzamelactie voor Hartstichting via Zelda-marathon komt terug

In december 2011 haalde het team van Zelda Marathon NL binnen 121 uur €5962,68 euro op voor de Nederlandse Hartstichting. Na het succes van het eerste initiatief, is de crew van Zelda Marathon NL terug voor een tweede editie. Het zevental gamers zal zich vanaf 24 oktober 2012 opnieuw inzetten om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Nederlandse Hartstichting, onder het motto 'Gamen met je hart'.

De Zelda Marathon is bedoeld als inzamelactie. Middels een camera in de huiskamer waar de zeven gamers zullen spelen zijn de gamers gedurende het hele evenement live te volgen. De livestream waarop dit allemaal te zien is zal onder andere geplaatst worden op http://www.zeldamarathon.nl. Tijdens de marathon zullen de zeven gamers volgers oproepen om geld te doneren voor de Nederlandse Hartstichting. Er wordt nauwkeurig bijgehouden wie hoeveel heeft gedoneerd en hoeveel er al in totaal is opgehaald. De gamers proberen door middel van interactie de community er zoveel mogelijk bij te betrekken. Hiervoor houdt het team de chat en social media kanalen in de gaten, maar ook zullen er bijvoorbeeld diverse winacties klaar staan voor onze donateurs.

De vraag van de community is een half jaar na het houden van het eerste evenement nog steeds erg groot, maar buiten dat gegeven is het vooral een gevalletje; omdat het kan. De crew heeft er de tijd voor om een tweede editie te realiseren en om nogmaals een fantastisch bedrag op te halen is voor hen genoeg motivatie om het evenement een vervolg te geven.

Waarom de Hartstichting en Zelda Vanwege een persoonlijke ervaring met iemand met hartproblemen heeft het team gekozen om dit te doen voor de Nederlandse Hartstichting. Zij vinden het zaak dat dit thema meer aan de (jongere) man komt. De Zelda reeks is een logische keuze geweest voor de gamers, aangezien het in dit spel zaak is dat je 'heart-containers' verzamelt. Hartjes staan in het spel gelijk voor leven. Daarnaast is Zelda een zeer populaire reeks bij een zeer grote groep gamers, wat het leuk maakt om ernaar te kijken en vooral om te spelen!

Het evenement van vorig jaar liet zien waar gamers tot in staat zijn. Dit zou echter nooit gelukt zijn zonder de hulp van de community en partners. Om dit evenement wederom tot een succes te brengen zal het team zijn community er nóg meer bij betrekken en hopelijk flink uitbreiden. Ook is het team van plan om meer samenwerkingen aan te gaan met diverse game-sites en partners om de kijker zoveel mogelijk unieke content te bieden.

Tijdens de marathon kunt u de gamers volgen via live streams op de website www.zeldamarathon.nl. Op deze website kunnen mensen te zijner tijd donaties doen om het project te ondersteunen. U kunt op de hoogte blijven van dit initiatief via www.twitter.com/ZeldaMarathonNL en http://www.facebook.com/ZeldaMarathonNL.