Hodgson heeft nog geen shortlist

De Engelse bondscoach Roy Hodgson weet nog niet wie hij strafschoppen laat nemen als de wedstrijd tegen Italië morgen na honderdtwintig minuten gelijk staat.

De keuzeheer werd bevraagd naar aanleiding van het gerucht dat Cesare Prandelli al kenbaar heeft gemaakt wie de strafschoppen gaan nemen bij Italië. "Ik heb daar echt nog niet over beslist, dus er is geen speculatie over mogelijk. Ik weet nog niet eens of het na honderdtwintig minuten gelijk zal staan, laat staan wie er op dat moment nog in het veld staan."

Hodgson vindt de actie van Prandelli een teken van zwakte. "Ik ben optimistisch. Ik ga er niet van uit dat het op strafschoppen aan zal komen. Waarom zou ik ervan uit gaan dat we honderdtwintig minuten spelen, als de bal nog niet eens is aangeraakt?"

Italië en Engeland treffen elkaar in de kwartfinale van het EK voetbal in Polen en Oekraïne. De Italianen zullen, als het op strafschoppen aankomt, Andrea Pirlo, Thiago Silva, Mario Balotelli, Daniele de Rossi en Antonio di Natale naar voren schuiven.