Sijsling ziet kwartfinale niet als eindstation

Igor Sijsling gaat na het bereiken van de kwartfinale van de Unicef Open niet tevreden achterover leunen. "Als ik zo goed serveer als vandaag heb ik tegen iedereen een kans", kijkt hij alvast vooruit. De nummer 112 van de wereld bereikte eerder vandaag de laatste acht in Rosmalen door de Belg Olivier Rochus met 7-5 en 7-6 (4) te verslaan.

De opgave voor Sijsling in de kwartfinale lijkt niet eenvoudig te worden. Als David Ferrer wint van Leonardo Mayer, is de Spaanse nummer één van de plaatsingslijst Sijslings volgende tegenstander. "Natuurlijk is Ferrer een goede speler, hij staat niet voor niks in de top 10", weet de Nederlander. "Maar ik ben niet bang voor hem. Al speel ik natuurlijk liever tegen Mayer."

Tegen Rochus, nummer 68 van de wereld, kon Sijsling vertrouwen op zijn uitstekende service. In totaal produceerde hij 21 aces, tegenover drie voor de Belg.

"Ik speelde een hele goed wedstrijd en deed weinig verkeerd", vond hij. "Ik heb een voorkeur voor snelle banen. Maar om mezelf nu een grasspecialist te noemen, gaat misschien ook weer wat ver." Op Wimbledon kan Sijsling zijn kunsten niet vertonen. Door zijn deelname aan de Unicef Open moest hij het kwalificatietoernooi in Londen laten schieten.