Actrice Yvette Wilson (48) is overleden

Yvette Wilson is donderdag op 48-jarige leeftijd overleden. De actrice, die bekend is van haar rol als Andell Wilkerson in de serie Moesha, heeft de strijd tegen baarmoederhalskanker verloren.

Moesha-collega Shar Jackson, die in de serie Niecy Jackson speelde, liet op Twitter weten dat haar beste vriendin is overleden. "Ik wil mijn volgers bedanken voor hun gebeden, maar God heeft besloten om mijn zus Yvette naar huis te brengen."

Jackson twitterde een uur eerder dat haar hart 'zo ongelofelijk erg' gebroken is. "Fuck kanker." De 35-jarige actrice riep maandag en dinsdag iedereen op om te bidden voor de zieke Wilson.

Yvette Wilson had niet alleen te kampen met kanker, maar ook met nierproblemen. De actrice had een niertransplantatie nodig. Haar vriend Jeffrey Pittle had een website opgezet om geld op te halen, zodat Wilson haar medische rekeningen en vervoerskosten kon betalen. De site haalde 54 procent van de 25 duizend dollar die nodig was op.

Wilson speelde in de serie Moesha een vriendin van de gelijknamige hoofdrolspeelster, die gespeeld werd door Brandy. Ook speelde Yvette in de serie Parker en in films als House Party 2, House Party 3 en Friday.