Di Matteo nog twee jaar bij Chelsea

Roberto di Matteo blijft ook de komende twee jaar trainer van Chelsea. De Italiaan, die eerder dit jaar op interim-basis trainer van de Londenaren werd na het ontslag van Andre Vilas-Boas, tekende woensdag. Nadat Di Matteo de Blues naar de winst in de Champions League en de FA Cup had geleid, werden de geruchten dat hij het vertrouwen zou krijgen steeds sterker.

"We geloofden allemaal dat Roberto een jonge coach was die veel te bieden had toen we hem aanstelden in maart", verklaart directeur Ron Gourlay. "De manier waarop hij met ons, de spelers en al het personeel werkte en het succes dat volgde maakten hem de duidelijke keuze voor de komende seizoenen."

De 42-jarige Di Matteo speelde tussen 1996 en 2002 voor Chelsea. In 2008 maakte hij zijn debuut als coach bij de MK Dons. De twee seizoenen erna had hij West Bromwich Albion onder zijn hoede. Met die ploeg promoveerde hij naar de Premier League, maar werd hij in februari 2011 ontslagen. Vanaf de zomer van 2011 was hij assistent-trainer bij Chelsea.


Di Matteo nog twee jaar bij Chelsea (Foto: Novum)