Piratenpartij in hoger beroep tegen censuur

De Piratenpartij gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank van Den Haag van 10 mei jongstleden. BREIN won die zaak, waardoor het de Piratenpartij werd verboden manieren te noemen om de censuurblokkade op The Pirate Bay te omzeilen.

De rechtbank heeft zich volledig geschaard achter de lobby van de entertainmentindrustrie en heeft slechts de auteurswet gebruikt om tot een uitspraak te komen, maar is volledig voorbij gegaan aan basale grondrechten als de vrijheid van meningsuiting, persvrijheid en vrije informatie -en nieuwsgaring.

"Op dit moment is het ons verboden om op tpb.piratenpartij.nl zelfs maar een tekst te plaatsen met behulp waarvan een Nederlander eventueel zijn weg naar The Pirate Bay zou kunnen vinden. Daarbij is het linken naar TPB-proxies in alle uitingen van de Piratenpartij verboden. BREIN lijkt daarmee het recht gekregen te hebben om op elk moment te eisen dat zelfs commentaren van bezoekers gecensureerd moeten worden," aldus Dirk Poot van de Piratenpartij.

Overigens kunnen blokkades eenvoudig omzeild worden door de browser Opera te installeren en onderaan op het meeste rechtse icoontje te klikken om Opera Turbo in te schakelen, wat meteen aangeeft hoe zinloos dergelijke blokkades werkelijk zijn.