Apple wil meer met Facebook samenwerken

Apple-topman Tim Cook heeft laten doorschemeren meer met het sociale netwerk Facebook te willen samenwerken. Dat deed hij dinsdag in een interview tijdens het congres All Things Digital in Californië. Cook hintte op een integratie van het sociale netwerk in het besturingssysteem van de mobiele apparaten van Apple.

Facebook is, in tegenstelling tot Twitter, niet geïntegreerd in het besturingssysteem van de iPhone en iPad. Wel is er al een veel bekritiseerde applicatie van Facebook zelf. Cook adviseerde de bezoekers van de conferentie de ontwikkelingen rondom een eventuele integratie vooral in de gaten te houden.

De Apple-topman sprak zijn waardering uit over Facebook. "Ze hebben hun eigen manier van doen, maar dat kunnen mensen net zo goed over ons zeggen", zei Cook. "Ook als je een uitgesproken standpunt hebt, kun je met iemand samenwerken", zei hij.

Tijdens het interview zei Cook verder dat hij niet uitsluit dat een groter deel van de productie van de mobiele apparaten in de Verenigde Staten gaat plaatsvinden. Nu worden die grotendeels in China geproduceerd. In het afgelopen halfjaar was er veel ophef over de slechte omstandigheden waarin Chinese medewerkers van Apple moeten werken.