Demouge: "Ik zit vol met deuken en gaten"

Frank Demouge voelt dat zijn lichaam het in al zijn jaren profvoetbal zwaar te verduren heeft gehad. Aan stoppen denkt de 29-jarige spits nog niet.

"Ik kan ook nog wel jaren mee, hoewel ik niet ga ontkennen dat mijn lichaam veel heeft geïncasseerd. Ik zit vol met deuken en gaten. Als je me door zo'n röntgenapparaat haal, zie je volgens mij een man van 85", zegt Demouge in gesprek met Voetbal International.

Demouge is een speler die vaak als aanspeelpunt fungeert. Met zijn speelstijl is het niet onlogisch dat zijn lichaam flink wat duels te verduren heeft gehad. "Vooral in mijn beginjaren kan ik me nog tegenstanders herinneren die bikkelhard waren. Jaap Stam, Daniel Majstorovic, Dejan Stefanovic, José Fortes Rodriguez. Dat waren duels joh, gewoon mini-oorlogjes. Dat is de laatste jaren wel minder geworden. Er zijn veel meer voetballende verdedigers gekomen en minder moordenaars."

In Nederland kom je die harde voetballers misschien niet meer tegen, in Brazilië is dat wel anders, weet Demouge. De spits van FC Utrecht heeft een Braziliaanse vrouw en gaat regelmatig naar haar geboorteland. "Iedereen vliegt erop. De aanvallers en middenvelders kunnen alles met een bal en de verdedigers zijn van die slagers, die je lachend in drieën schoppen."

"Het lijkt me zeker mooi daar te voetballen, maar de kans is heel klein. Laat ik het zo zeggen: het Braziliaanse voetbal is niet echt gemaakt voor een speler als Frank Demouge, haha. Het is me allemaal iets te technisch. Nee, voorlopig voetbal ik nog gewoon ergens aan deze kant van de wereld", aldus Demouge.