Grote namen voor Worms Revolution

De nieuwste telg in de Worms-serie, Worms Revolution, brengt een aantal bekende namen bij elkaar. Matt Berry zal de voice-over verzorgen en Dean Wilkinson schrijft het script voor de game.

Matt Berry is vooral bekend van zijn rol als Douglas Reynholm in The IT Crowd. Hij wordt geroemd om zijn rijke stem, wat ongetwijfeld de reden is dat hij is aangeschoven om de voice-over te doen. Dean Wilkinson schrijft al vele jaren voor radio en tv, maar hij heeft ook meerdere scripts voor games geschreven, waaronder Little Big Planet en Driver: San Francisco. Met deze twee bekende komieken zal de humor in de game wel goed zitten.

Worms Revolution is de eerste Worms-game waarbij gebruikt wordt gemaakt van classes. Spelers kunnen tot vier wormen per class vrijspelen. De classes zijn 'The Soldier', 'The Scout', 'The Heavy' en 'The Scientist'. Zoals de namen al zeggen is The Soldier een standaard worm, zoals ze ook in de eerdere games voorkomen. The Scout is beweeglijker en The Heavy is de sterkste worm, maar heeft juist bijna geen mobiliteit. De laatste, The Scientist, heeft vooral een ondersteunende rol.

Worms Revolution komt in het derde kwartaal van dit jaar uit voor pc en console.