Asbest gevonden in uitgebrande resten Tiel

Bij sloopwerkzaamheden na de brand die vrijdagavond woedde in het centrum van Tiel, is asbest aangetroffen. Het asbest is niet aangetast door het vuur. Het is inmiddels afgedekt en wordt door een gespecialiseerd bedrijf verwijderd, meldt de gemeente Tiel zaterdag.

Ondertussen kunnen de vijftien bewoners van een appartementencomplex die vrijdagavond werden geëvacueerd, op zijn vroegst pas dinsdag weer terug naar hun woningen, zo heeft de beheerder van het complex laten weten aan Omroep Gelderland.

De brand woedde aan de Tolhuiswal. Het vuur ontstond in een aantal schuurtjes en dreigde over te slaan naar het appartementencomplex. De brand sloeg uiteindelijk over naar een nabijgelegen bedrijfspand. Bij het vuur kwam veel rook vrij. Rond 23.00 uur had de brandweer het vuur met bluswater omsingeld en om 01.45 uur werd het sein brand meester gegeven.

Drie bedrijfspanden bleken uiteindelijk zwaar beschadigd te zijn geraakt. Verschillende woningen en winkels liepen rook- en waterschade op. Niemand raakte gewond en er zijn geen schadelijke stoffen vrijgekomen. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.