Ronan Keating voelt zich mislukt door scheiding

Ronan Keating vindt dat hij mislukt is als echtgenoot. "Ik zie mezelf als een mislukking en dat vind ik niet leuk", vertelt hij aan Novum Nieuws. De zanger kondigde in april aan te gaan scheiden van zijn vrouw Yvonne, met wie hij veertien jaar getrouwd was. "Ik heb gefaald."

Keating vond het vreselijk om aan zijn kinderen te vertellen dat hun ouders gingen scheiden. "Afschuwelijk, ik moet er nog steeds van bijkomen. Mijn dochter van 6 begreep het nog niet echt." De 35-jarige zanger heeft drie kinderen met zijn ex. "Als je gaat trouwen en kinderen krijgt, verwacht je niet dat het ooit kapot gaat."

"Het is beangstigend. We waren 'kinderen' toen we gingen trouwen en om nu op 35-jarige leeftijd weer alleen te zijn is bizar." Keating geeft als reden van zijn scheiding dat hij en zijn vrouw uit elkaar zijn gegroeid. "Dingen veranderen en wij zijn ook veranderd. Het werkte gewoon niet meer."

De Ierse zanger, die op jonge leeftijd doorbrak als lid van Boyzone, heeft het moeilijk met zijn scheiding. "Ik mis het contact nog het meest.", vertelt Keating. Hij heeft daar vrijheid voor teruggekregen. "Maar ik vind het fijn om een relatie te hebben."

De Ier zit in de jury van de Australische versie van X Factor. "Omdat ik zoveel gereisd heb de afgelopen weken is er nog niet veel veranderd. Maar als ik thuis ben, alleen, dat is het moeilijkste moment." Dat is tevens zijn grootste angst in het leven. "Alleen zijn. En mislukken."