Ooijer: "Ik kon het bijna niet droog houden"

André Ooijer nam zondag tegen Vitesse afscheid van de profvoetballerij. De ervaren verdediger scoorde in zijn laatste duel voor Ajax. Ooijer kreeg van trainer Frank de Boer een basisplaats in zijn laatste wedstrijd. De oud-international luisterde zijn afscheid op met een doelpunt. Kort voor tijd kreeg Ooijer een publiekswissel. "Ik kon het bijna niet droog houden", zei de Amsterdammer. "Ik heb zo veel respect van mijn ploeggenoten gekregen. Echt geweldig."

 "Ze gunden me dit echt. Ik hoor van iedereen dat ik belangrijk ben geweest in de strijd om de titel. Dat is leuk, want ik heb uiteindelijk mijn hele loopbaan aan de jeugdopleiding van Ajax te danken", aldus Ooijer tegen Eredivisie Live. De Boer speelde nog samen met Ooijer bij Oranje en gunde de routinier een mooi afscheid.

 "Mooi dat Ooijer in zijn laatste wedstrijd scoort. Afsluiten met een doelpunt en een overwinning; het sprookje kan niet mooier na zo’n carrière. Eigenlijk is voor hem de cirkel rond. Hij scoorde in de voorbereiding onze eerste goal in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen FC Emmen en nu de laatste. Althans bijna de laatste, omdat Vertonghen ook nog heel graag wou scoren", zei De Boer. Ooijer debuteerde negentien jaar geleden.